Vámos fogások keleten és nyugaton

Az elmúlt éjszaka során két helyszínen összesen csaknem 29 millió forint értékben foglaltak le hamis márkajelzésű bőrkabátokat és magyar adójegy nélküli cigarettát a vámosok - olvasható a VPOP közleményében.
NAPI Online, 2007. október 20. szombat, 14:14
Fotó:

A Vám- és Pénzügyőrség Mélységi Ellenőrző Csoportjának járőrei a hegyeshalmi határátkelőhely kilépő oldalán ellenőriztek egy olasz rendszámú tehergépkocsit. A gépjármű román sofőrje a vámosok kérdésére, hogy van-e nála cigaretta, illetve szeszesital, nemleges választ adott, valamint elmondta, hogy Romániából Olaszországba szállít ruházati termékeket. A pénzügyőrök a tételes áruvizsgálat mellett döntöttek, amelynek során a csomagtérben - a különféle egyéb ruházati termékeken túl - több kartonban és műanyag táskában mindegy 300 darab Davidson-Motor E HD/US 1915 feliratú bőrmellényt és bőrkabát találtak, amelyeket a sofőr nem ismert el magáénak, eredetükről igazolást nem tudott bemutatni.

A ruházati termékek a vásárló megtévesztésére alkalmas hamisítványok. A csaknem 17 millió forint értékű kabátokat, mellényeket a Vám- és Pénzügyőrség lefoglalta, a sofőr ellen pedig áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

A pénzügyőrök ugyanezen az éjszakán Hajdú-Bihar megyében is eredményesen dolgoztak. A vámnyomozók egy nyíradonyi ingatlanon tartottak házkutatást. Az ingatlan területén álló személygépkocsiban 3500 doboz, az egyik melléképületben pedig további 26 ezer doboz ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak. A tulajdonos a dohányáruk származását, illetve adózott voltát nem tudta igazolni, azonban elismerte, hogy az árut ismeretlen személyektől vásárolta.

A vámosok a mintegy 14 millió forint értékű cigarettát lefoglalták és jövedéki orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak az ingatlan tulajdonosa ellen.

HOZZÁSZÓLÁSOK