Varga: lehetnek adócsökkentések, ha....

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) olyan erős és versenyképes gazdaságot igyekszik építeni Magyarországon, amely mindenki számára sikert és lehetőséget teremt - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatta a tárca államtitkárait.
MTI, 2014. június 11. szerda, 16:10
Fotó: Napi.hu

Varga Mihály hangsúlyozta: a magyar gazdaság előtt kitárultak a lehetőségek, és - a négy évvel ezelőtti állapottal ellentétben - a gazdaságpolitikának nem a válságkezelés, vagy az azonnali csődhelyzet elhárítása az alapvető célja.
Kiemelte az újraiparosítási politika kidolgozását és végrehajtását annak érdekében, hogy Magyarország legyen a régió egyik legversenyképesebb országa, és növekedési központtá váljon.

Varga Mihály elmondta: a vállalkozásokat tevékenységük bővítésére és egyre gyorsuló innovációra ösztönzik majd, miközben törekednek az európai uniós források hatékony felhasználására, és továbbra is fegyelmezett költségvetési- és pénzügypolitikát folytatnak.

Hozzátette, hogy a következő években is 3 százalék alatti hiányt terveznek, emellett az államháztartási kiadásokat és bevételeket is úgy határozzák meg, hogy azok minél inkább támogassák a gazdaság növekedését és a foglalkoztatás bővülését. Az államadósságról szólva elmondta, hogy miután sikerült megállítani az adósság növekedését, a jövőben az adósság és a devizaadósság arányának csökkentése a cél.

Varga Mihály az adórendszerrel kapcsolatban jelezte azt is, hogy az utóbbi 4 évben végrehajtott adóváltozások fennmaradnak, sőt "költségvetési mozgástér figyelembe vételével az adók kedvező irányba módosulhatnak", amellett továbbra is cél a munkát terhelő adók csökkentése, a gyermeknevelés kiemelt támogatása. Hozzáfűzte, hogy a Munkahelyvédelmi akciótervet folytatni kívánják, és a fogyasztási típusú adók szinten tartásával is számolnak.


HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Tibi27, 2014.06.11 18:57

A pontos cím ez lenne:
"lehetnek adócsökkentések, ha-ha-ha! Ezt beszoptátok, mert nem lesz! Úgyis olyan feltételeket találunk ki, ami miatt nem lehetnek. Birka népség..."
Korábban is mondták, hogy 'ez az adó csak átmeneti 1-2 évre szól', és 5 éve tart, azóta hozzácsaptak még 5-10-et, lassan tényleg már a levegőt is meg fogják adóztatni... És persze csak a szemét cégeket, akik azt nem háríthatják át, mégis mi fizetjük...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

andras_h, 2014.06.11 18:35

@rigolya: Nem hinném, hogy a tudásával lenne a probléma, csak úgy néz ki, van az a pénz, amiért boldogan és önként kiműtteti a gerincet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2014.06.11 17:05

Nem szavaztam volna le a reklámadót, ha...

hallom a saját vezérbikám tülkölését...
meg tudom különböztetni a 3 gombot...
odafigyelek a parlamenti munkámra...

És diplomás, és bankember, és pénzügyi ember...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html