Hiába volt lezárva a Nagytétényi úti átjáró, valaki behajtott

Betonaljakat helyeznek ki fizikai akadályként a Nagytétényi úti átjáró mindkét oldalára, miután egy autós hétfőn behajtott a lezárt átjáróba és ott ragadt - adta hírül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).
Szász Péter, 2019. április 1. hétfő, 12:13
Fotó: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. - A kép illusztráció

Jelentős késéssel indult újra  Kelenföld- Százhalombatta közötti vonatközlekedés egy figyelmetlen autós miatt, aki behajtott a lezárt átjáróba - írják.

Az arra közlekedő szerelvény még meg tudott állni, így baleset nem történt.

A hasonló esetek elkerülése érdekében betonaljakat helyeznek az átjáró mindkét oldalára.

A Nagytétényi úti közúti átjáró megszűnik, a környéket érintő forgalomkorlátozások miatt azonban a kivitelező a szintbeni átjáró megszüntetését a Növény utcai csomópont forgalomba helyezéséig (várhatóan 2019. szeptember) elhalasztja.

Az útátjárót március 31-én déltől, az ideiglenes jelzőberendezés kiépítéséhez és teszteléséhez szükséges kéthetes időtartamra (2019. április 16., 9 óra) lezárták.

A tesztüzem ideje alatt az átkelés a lezárt útátjáróban a közúti közlekedés, a gyalogos és kerékpáros forgalom szigorúan tilos és balesetveszélyes.

A gyalogos és kerékpáros forgalom átvezetése, valamint a közúti közlekedés számára a lezárás ideje alatt a javasolt és kitáblázott kerülőút, a Dózsa György út.

HOZZÁSZÓLÁSOK