Véget vetnének a kerékbilincselésnek?

A kerékbilincseléről folyt vita a fővárosi politikusok körében. Tarlós István "baromságnak" tartja - írja az Index.
Szász Péter, 2017. május 10. szerda, 14:45
Fotó: Napi.hu

Tömegesen érkeznek a panaszok az utóbbi hónapokban, hogy az enyhébb elbírálású közlekedési szabálytalanságok esetén is kerékbilincset raknak a gépjárművekre, így az autósoknak sokkal nagyobb bírságot kell fizetniük. Ezért tiltsák be a közlekedési szabálysértések esetén a kerékbilincset, javasolta két szocialista képviselő, Horváth Csaba és Szaniszló Sándor - olvasható a portálon.

Tarlós István első hozzászólóként kijelentette:

Személyes véleményem, hogy a kerékbilincset baromságnak tartom. Mégpedig azért, mert a szabálytalan állapotot stabilizálja.

Láng Zsolt, II. kerületi polgármester szerint viszont a megfelelő szankcionális elemek kellenek a parkoltatáshoz. Pontos, korrekt szabályozás szükséges, hogy azt a gépjárművet, ami akadályozza a forgalmat, ne kerékbilincseljék, hanem szállítsák el. Csakhogy a külföldi rendszámú autóknál rendszeresen előfordul, hogy viccet csinálnak a fizetési felszólításból, és mivel nem olyan a rendszer, hogy a bírságot be lehessen hajtani, ellenük szinte az egyetlen hatékony lehetőség a kerékbilincs.

Ehhez a véleményhez csatlakozott Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester is, aki közölte: nem tartja helyesnek, hogy ha rendszeresen leszólják a kerületi közterület-felügyelőket, mert ők szigorú szabályok szerint végzik a munkájukat.

Tarlós erre azzal válaszolt, hogy ő meg azt nem tartja helyesnek, ha szabálytalanul végzik a munkájukat a közteresek. Hogy Budapest egészéről legyen véleményem az ügyben, az az én dolgom, közölte a főpolgármester.

A döntést a kerékbilincsről egy későbbi időpontra halasztotta a közgyűlés - írja az Index.

HOZZÁSZÓLÁSOK