Vigyázat! Tolvajok trükköznek a rezsicsökkentéssel

A XVI. kerületben a rezsicsökkentésre hivatkozva bővült az úgynevezett ”trükkös lopások” palettája - hívta föl a kertvárosi rendőrkapitányság a figyelmet.
Napi.hu, 2013. november 15. péntek, 16:35
Fotó: Napi.hu

A rendőrség közlése szerint Mátyásföld környékéről lakossági bejelentés érkezett október végén, amely szerint egy idős asszonyhoz a délelőtti órákban becsengetett egy férfi és egy nő azzal az indokkal, hogy a rezsicsökkentés miatt szeretnének a lakásban körülnézni. A néni beengedte az idegeneket, akik arra kérték, hogy mutassa be a nyugdíjszelvényét, majd "ellenőrizték" a villanyóra plombáját. Ezután közölték, hogy a jogszabály szerint mindenkinek megfelelő mennyiségű készpénz fedezetet kell otthon tartania, ezért arra kérték, mutassa meg, mekkora összeg van nála. Mindeközben a páros női tagja egy noteszbe jegyzeteket készített, hogy ezzel is demonstrálja a "hivatalos" jelleget. A bejelentőnek ekkor lett gyanús a dolog, és kitessékelte a két személyt a lakásból.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a polgárokat "semmilyen jogszabály nem kötelezi őket arra, hogy otthonukban készpénzt tartsanak, a rezsicsökkentéssel kapcsolatban pedig egyik szolgáltató sem végez felmérést". Ezért arra kérnek mindenkit, hogy ne engedjenek be idegeneket a lakásba, ha pedig gyanús alakokkal találkoznak, azonnal értesítsék a kerületi kapitányságot a 407-8455-ös telefonszámon. Ha esetleg a bűnözők személygépkocsival érkeznek, akkor jegyezzék fel annak színét, rendszámát és típusát is, mert ezek az információk megkönnyítik a nyomozást - olvasható a kerületi önkormányzat honlapján is megtalálható közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK