Magyar végzős joghallgató nyerte el az Ernst & Young (E&Y) Az év ifjú adószakembere 2012 (Young Tax Professional of the Year) nemzetközi verseny bostoni döntőjét. Osikovicz Edit Ágnes, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának ötödéves hallgatója olyan nemzetközi hírnevű oktatási intézmények növendékeit utasította maga mögé, mint a Stanford vagy a Düsseldorfi Heinrich Heine Egyetem. A több száz egyetemről jelentkező diák közül győztesnek választott egyetemista lány 30 napos világ körüli útján mélyítheti el szakmai tudását az E&Y irodáiban: 10-10 napot tölt a cég londoni, washingtoni és a hongkongi adózási központjában.

A magyar nyertes húsz ország döntősével együtt utazhatott Bostonba, ahol egy négynapos megmérettetésen bizonyíthatta szakmai tudását és rátermettségét. Az elismert szakértőkből álló zsűri nemzetközi adózási esettanulmányok megoldásával és személyes meghallgatásokkal tesztelte a versenyzők ismereteit, kreativitását, személyiségét, analitikai, valamint vezetői képességeit. Az első helyért a dobogós helyet szerzett román Olga Tene-vel, valamint a dél-afrikai Bianca Fourie-val kellett megküzdenie.

Rengeteget tanultam az adótanácsadói szakmáról, annak mind az elméleti, mind a gyakorlati oldaláról. Alig várom, hogy további nemzetközi tapasztalatokat szerezzek az E&Y szakértőitől, hogy az így szerzett tudást immáron a cég adótanácsadójaként kamatoztathassam - mondta Osikovicz.

A joghallgató a bostoni döntőre való kijutás jogát áprilisban, a cég idén hatodik alkalommal megrendezett magyarországi Adóversenyén szerezte meg. A verseny elsődleges célja bemutatni a végzős hallgatóknak és friss diplomásoknak az adótanácsadást, mint izgalmas és kihívásokkal teli karrierlehetőséget és szakmai ágat. A fiatalok terület iránti érdeklődését az is jelzi, hogy évről-évre nő a versenyzők száma.