Vizsgálják az orosz kódot

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatot indított annak ügyében, hogy orosz szoftverkódot használtak a nemzeti konzultáció internetes oldalán.
, 2017. április 10. hétfő, 16:10
Fotó: Napi.hu

Orosz szoftverkód futott a nemzeti konzultáció internetes felületén - írta hétvégén a 444.hu. A kódot végül vasárnap délutánra eltávolították. A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte, a honlap minden tekintetben megfelel a szigorú törvényi előírásoknak, de a kormány arra kérte a fejlesztőket, hogy ezt a technikai funkciót kapcsolják ki - írja az Inforadio.hu.

Az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatot indított, de annak lezárásáig nem ad tájékoztatást - ezt közölte a Péterfalvi Attila vezette szervezet a hvg.hu-val.

Az ellenzéki képviselők javaslata ellenére nem került napirendre a nemzeti konzultáció honlapjának ügye a parlament nemzetbiztonsági bizottságában. Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke az ülés után elmondta: a kormánypárti képviselők határozatképtelenné tették az ülést, nem tették lehetővé, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjét megkérdezzék, történt-e visszaélés az adatokkal. Az LMP feljelentést tett az ügyben.

HOZZÁSZÓLÁSOK