Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Én azt gondolom, hogy jelenleg ez politikai kérdés Magyarországon." - jelentette ki Zacher Gábor toxikológus az ATV-nek adott interjújában arra a kérdésre, hogy szerinte mi motiválja most a járványkezelést. A szakember szerint Magyarországon szigorításokra lenne szükség, még ha meg is érti, hogy a mérleg egyik serpenyőjében a gazdaság, a másikban az egészségügy van, ő szerinte az utóbbi a fontosabb.

"Kijárási korlátozás, idősávos vásárlás, iskolák bezárása, sokkal több tesztelés..." - foglalta össze Zacher, milyen lépéseket tartana szükségesnek a kormány részéről.

Más is így látja

"Én azt megértem, hogy most nem ebben a nagyon kemény lezárásban gondolkodnak, de a járványvédelemnek működnie kellene" - mondta Pusztai Erzsébet infektológus egy másik interjúban. Ő úgy látja, főként a tesztelésnek és a kontaktkövetésnek kellene gördülékenyebben működni, de fontosnak tartaná, hogy számon kérjék mindenkin a meglévő szabályok betartását. Példaként a hétvégi Fradi-Újpest mérkőzést említette, ahol többeken nem volt maszk a nézőtéren.

 

 

Vasárnapra újabb 3149 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, 35 beteg elhunyt a kormányzati tájékoztató oldalon közölt adatok szerint. Ez minden szempontból rekord, és így már 41 580 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, az áldozatok száma pedig 1425 főre emelkedett.