A franciák is részt akarnak a magyar gyorstisztító piacból

A következő 5 évben 100 üzletből álló országos gyorstisztító hálózat kialakítását tervezi a francia tulajdonban lévő 5 á Sec Central Europe Kft. A hálózat létrehozásához a cég jelenleg franchise partnereket keres - derült ki a társaság csütörtöki üzleti tájékoztatóján. A cég szerint Magyarország érett a gyorstisztítói szolgáltatás komolyabb bevezetésére.
Hőnyi Gyula, 2002. június 6. csütörtök, 17:58

A társaság jelenleg két üzletet működtet, az egyik tavaly decemberben a fóti Corában, a másik pedig idén tavasszal a Törökbálinton lévő szintén Cora áruházban nyitott. A két üzlet év elejétől számított bruttó árbevétele átlagosan havonta 4 millió forint volt.
A számadatok alapján a cég számításai szerint az üzletek itthon 80-100 darab termék napi tisztításával gazdaságosan működhetnek. Ehhez persze az kell, hogy az üzletek frekventált helyen legyenek és az üzleti partner elfogadja a 5áSec franchise szabályzatát. Egy ilyen francia gyorstisztító nyitásához Magyarországon nettó 25 millió forintra van szükség, ebben az összegben a hálózatba lépési díj és az üzlet kialakításának költségei is benne vannak - mondta a tájékoztatón Czigány Judit, a társaság cégvezetője. A francia gyorstisztító 1968-ban indult Marseille-ből, jelenleg 30 országban van jelen és üzleteivel szinte mindenütt piacvezető szerepet tölt be. A cég elsősorban a piaci árak drasztikus letörésével szerez részesedést egy országban, de emellett a komoly minőségre is koncentrál - mondta Francis Lavrunye, a társaság ügyvezető igazgatója. A cég itthon átlagosan 450 forintos szolgáltatási díjat alkalmaz.

HOZZÁSZÓLÁSOK