A KDB is kínál Eximbank-hiteleket

A dél-koreai hátterű KDB Bank Európa Zrt. is csatlakozott az Eximbank által működtetett refinanszírozási kerethez, a melyről Nátrán Roland, az Eximbank vezérigazgatója és Chung Hun Jin, a KDB Bank Európa Zrt. elnöke írt alá együttműködési megállapodást Budapesten.
Napi.hu, 2013. december 19. csütörtök, 14:13
Fotó: Napi.hu

Ezzel már 21 hitelintézeten keresztül érhetőek el az Eximbank kedvezményes kamatozású konstrukciói. A hazai hitelintézeti rendszerrel történő együttműködés kiemelkedő jelentőségű, mert az Eximbank a magyar bankrendszer révén képes aktívan elérni a megcélzott exportáló kkv-k minél szélesebb körét. Az idén továbbfejlesztett fix kamatozású, CIRR alapú, középlejáratú konstrukció 2014. március 31-ig vehető igénybe a partner hitelintézeteken keresztül. A CIRR (Commercial Interest Reference Rate) az OECD által meghatározott kamatláb, mely a 2-5 év közötti futamidejű hitelek esetében jelenleg euróban évi 1,33 százalék, dollárban pedig évi 1,58 százalék.

Chung Hun Jin szerint a KDB Bank Európa Zrt. és az Eximbank közötti szerződés egy olyan megállapodás, amely erősíti a Dél-Korea és Magyarország közötti gazdasági együttműködést. A KDB Bank Európa Zrt. köszönhetően rendkívül erős pénzügyi hátterének egy expanziós politikát folytat, amelyben elsőrendű célként szerepel a vállalati hitelezés volumenének növelése, melyhez kiváló eszköz az Eximbank által kínált refinanszírozási lehetőség - fogalmazott a vezérigazgató.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK