A Keletihez közeledik a négyes metró fúrópajzsa

Elindult a négyes metró déli alagútépítő pajzsa a Népszínház utcai állomás felé. Ezután már csak egy táv van hátra, és eléri az első szakasz ideiglenes, Keleti pályaudvari végállomását.
NAPI, 2010. március 8. hétfő, 15:12
Fotó:

A hétvégi előkészítő munkákat követően hétfő reggel elindult a 4-es metró déli alagútépítő pajzsa az utolsó előtti, Népszínház utcai állomás felé, északi párja két hét múlva követi.
 
Már csak két táv van hátra, és befejeződik az alagútépítés az első szakaszon, éppen ezért most egy korábbinál hosszabb és teljesebb karbantartáson estek át a pajzsok. A tervek szerint hat hét múlva, azaz valamikor április második felében érik majd el a Népszínház utcai állomást.

A déli pajzs január közepén, az északi január végén érkezett meg a Rákóczi téri állomásra, majd kezdetét vette egy korábbinál átfogóbb karbantartás, illetve felkészítés. Az alagútépítő BAMCO az eddigiekhez hasonló haladási ütemet tervez a még hátralévő két, egyenként 450 méteres szakaszra is, mindössze kéthetes felkészítő idővel kalkulálva a Népszínház utcai megállóban.

Nem számolnak már jelentősebb nehézségekkel a szakemberek. Ha minden a tervek szerint alakul és tudják tartani a munkaütemtervet, június második felében a déli pajzs elérheti az első szakasz ideiglenes, Keleti pályaudvari végállomását.

HOZZÁSZÓLÁSOK