A közös archívumban egyebek között 13 millió fotónegatív, 3,6 millió oldal mikrofilm 1,2 millió hanghordozó, több mint 363 ezer óra filmtekercs, illetve 166 ezer könyv található.

Az igazgató lapunk érdeklődésére elmondta, hogy folyamatban van a vagyon felmérése, így jelenleg még nem lehet meghatározni annak értékét. Az MTVA egyik legfontosabb feladata a közös archívum működtetése, és az  eddig külön kezelt adatbankok egyesítése, s nem utolsó sorban a szervezet feladata az anyagok  digitalizálása, restaurálása. Az ehhez szükséges források rendelkezésre állnak, sőt az összevonással, a párhuzamosságok felszámolásával, a racionálizálással látványos eredményt érhet el e téren az MTVA, de keresik a további forrásokat, például pályázati lehetőségeket is.

Várhatóan a későbbiekben szintén az MTVA-hoz kerül a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA), amely jelenleg a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság alá tartozik, sőt Kálomista azt is ésszerűnek tartaná, ha szintén a vagyon részét képezné a Magyar Nemzeti Filmarchívum,  amelynek legnagyobb vásárlói a televíziók.

Csillag Mano, az MTV archívum igazgató-helyettese elmondta, hogy az archívum a szélesebb közönség számára is elérhető lesz.

Kálomista szerint az archívumnál nem számolnak nagyobb számú elbocsátással.