A legjobb nyugdíjpénztár a régióban

Az AXA csoporthoz tartozó Premium magánnyugdíjpénztárát választotta az Investment and Pensions Europe szakfolyóirat Közép-Európa legjobb nyugdíjpénztárának 2007-ben - jelentette be Zolnay Judit, a pénztár igazgatóságának elnöke.
Nagy László Nándor, 2007. december 13. csütörtök, 10:25
Fotó:

A Premium pénztárban jelenleg 23 500 tag van, míg az AXA magánnyugdíjpénztár-tagsága megközelíti 180 ezer főt. Zolnay elmondta, hogy a Premium pénztár hozamszintjei a referenciaindexhez képest nem állnak rosszul, ám arra is felhívta a figyelmet, hogy az induláskor a taglétszám gyors változásának illetve az átlagosnál jóval magasabb tagi befizetéseknek köszönhetően a portfolióban időről-időre megugrik a pénzeszközök aránya, amelyeknek a lekötése ma még magasabb költséggel jár mint egy nagyobb, kialakult portfólióval bíró pénztár esetében.

Az a tény, hogy a Premium a magyar piacon elsőként indult el a kockázatosabb befektetéseket preferáló portfóliók felé, Zolnay szerint előnyt jelenthet akkor, amikor a jövő évben több pénztár önkéntesen, illetve 2009-től kötelezően átáll a választható portfóliókra. Az állományok három részre osztása ugyanis rendkívüli idő- és költségráfordítást tesz majd szükségessé a versenytársaknál - vélte Zolnay.

HOZZÁSZÓLÁSOK