A magyar kenyér újra szép lesz?

Védjegyrendszer bevezetésén dolgozik a Magyar Pékszövetség. A magyar pékség megnevezés iránytűként szolgálhatna a vásárlóknak a megbízható bolt és a kiváló minőségű termékek kiválasztásában. Ráadásul a tisztességtelen sütőipari cégek versenyelőnyét is csökkentené - írta a Magyar Idők.
Napi.hu, 2016. augusztus 15. hétfő, 08:09
Fotó: Napi.hu

A kezdeményezés célja, hogy segítse a vásárlókat eligazodni az egyre szélesebb kínálatban.
Ha védjeggyel ellátott boltot választ valaki, akkor biztos lehet abban, hogy az ott található termékek magyar alapanyagokból, magyar munkaerőnek köszönhetően, legális és ellenőrzött körülmények között készültek. Ezzel nem titkolt módon a külföldi, többségében albán vállalkozók kezében lévő pékségek versenyelőnyét szeretnék letörni - mondta Septe József, a a Magyar Pékszövetség elnöke a lapnak.

A magyar pékek tapasztalatai szerint ugyanis ezeken a helyeken sokszor előfordul, hogy nem legális körülmények között, feketén foglalkoztatott munkások sütik a kenyeret, az alapanyagok és a felhasznált adalékok pedig nem minden esetben felelnek meg a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak.

A külföldiek közt tényleg magasabb a szabálytalan működés aránya, a hazai pékségek között is vannak olyan cégek, amelyek nem tartják be a játékszabályokat - mondta Septe.

HOZZÁSZÓLÁSOK