A magyarországi Ericsson-vezérigazgató nem tud a leépítésekről

Nem tud az Ericsson létszámleépítési programjáról Fodor István, az Ericsson Magyarország Kft. vezérigazgatója. Fodor azt feltételezi, hogy ha lesznek is elbocsátások, az nem érinti a cég itteni működését, hiszen a budapesti központban "időálló" programokon dolgoznak.
Diószegi József, 2001. április 17. kedd, 13:02
Fotó:

A társasági magyarországi központjában több mint hétszáz főt foglalkoztatnak, amelyből háromszázötvenen dolgoznak a kutatás-feljesztési részlegben, kétszázötvenen a regionális szakértői központban, míg az értékesítéssel százan foglalkoznak. Ez utóbbi területen dolgozók létszáma stagnált az elmúlt években, míg a másik kettőnél folyamatos növekedés volt tapasztalható.
Mint azt korábban hírül adtuk, a Financial Times értesülései szerint az Ericsson várhatóan pénteken - egyidőben az első negyedéves eredményeivel - létszámcsökkentést jelent be. A leépítés legalább 6 ezer főt érint majd, ami a már bejelentett lefaragásokkal, illetve kihelyezésekkel együtt azt eredményezi, hogy a svéd távközlési berendezésgyártó összesen 15 ezerrel, 90 ezer főre szorítja le alkalmazottai számát szerte a világon.


HOZZÁSZÓLÁSOK