A Market fejezi be a Buddha-Bar Hotelt

Újra folyik a munka a Duna-part egyik ékének számító Klotild-palotában. A hónapokkal ezelőtt leállított építkezést értesüléseink szerint a Magyar Építő Zrt. helyett a Market Zrt. fejezi be.
Szakonyi Péter, 2010. július 5. hétfő, 12:05
Fotó:

A hétfői Napi Gazdaság cikke

A hányatott sorsú épület 2002-ben került a Postabanktól a Magyar Postához, amely később kétmilliárd forintért adta el egy olasz ingatlanforgalmazó cégnek, a Berghelli Grouphoz tartozó Sifim Srt.-nek. Az olasz tulajdonos a csúcshotel üzemeltetésére a Mellow Mood Grouppal kötött szerződést és a műemlék épület átalakítását öt évvel ezelőtt el is kezdték. A hotel és a teljesen átalakított épület átadását eredetileg 2008-ra tervezték, amit 2009-re, majd 2011-re módosítottak.

A múlt év végén ez is veszélyben forgott, hiszen a Magyar Építő levonult az építkezésről. Egyelőre nem egyértelmű, hogy milyen funkciója lesz a hatalmas épületnek. Korábban úgy tervezték, hogy üzletek és irodák is lesznek benne a szállodán kívül. A Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace ötcsillagos szállodában 102 szoba, 11 lakosztály, konferenciaterem, exkluzív üzletsor, étterem, több kávézó és egy üvegkupolás tetőterasz is lesz. Scheer Sándor, a Market Zrt. vezérigazgatója a Napinak megerősítette, hogy a hotelt 2011 májusában átadják az üzemeltető cégnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK