A nyugdíjpénztárakról is tárgyalt az APEH és a PSZÁF elnöke

Rendszeresen tájékoztatják egymást magánnyugdíjpénztári adatokról az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
MTI-Eco, 2010. augusztus 23. hétfő, 18:08
Fotó:

A pénzügyi piacok törvényességének szavatolása és a szabálytalanságok elleni közös fellépés érdekében egyeztette a két szervezet együttműködésének aktuális teendőt Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke és Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnöke hétfőn Budapesten - közölte az APEH és PSZÁF közös közleményben az MTI-vel.

A közlemény szerint az APEH székházában lezajlott találkozón a két pénzügyi szervezet vezetője megegyezett az APEH és a PSZÁF között korábban kötött megállapodás megújításában is.

Megállapodtak abban, hogy a magánnyugdíjpénztári tagok a PSZÁF-nál működő pénztárak központi nyilvántartásában tárolt tagi alapadatait a pénzügyi felügyelet a továbbiakban rendszeresen frissítve megküldi az APEH-nek.

Az APEH pedig negyedévente ad adatokat a magánnyugdíjpénztárak végrehajtás alá vont tagdíjairól, valamint havonta adatot szolgáltat a magánnyugdíjpénztári bevallás-befizetés adatairól a PSZÁF részére.

A megbeszélésen a két hatóság elnöke kölcsönösen biztosította egymást, hogy amennyiben ellenőrzéseik során a másik szervezet hatáskörét is érintő ügyre bukkannak, haladéktalanul értesítik egymást.

A két pénzügyi szervezet vezetője az együttműködéstől az állampolgárok pénzügyi jogbiztonságának erősödését, a visszaélések csökkenését várja - tartalmazza a közlemény.

HOZZÁSZÓLÁSOK