A Posta dolgozza fel a Főgáz csekkes befizetéseit

Mintegy nettó 4,5 milliárd forintért szerződött az állami földgázszolgáltató az állami postával csekkfeldolgozásra és postai kézbesítésre.
Németh Géza, 2018. január 31. szerda, 18:18
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A becsült 3 milliárd 220 millió forinttal szemben 3 milliárd 358 millió forintért a Magyar Posta Zrt. dolgozza fel a Főgáz Zrt. és a Főgáz Földgázelosztási Kft. által kibocsátott csekkeket és az azokra érkezett befizetéseket. A két cégnek ugyancsak a Magyar Posta nyújt kézbesítési szolgáltatást, közel egymilliárd forintért.

A felhívással indult tárgyalásos tenderek eredményeit az ajánlatkérő NKM Földgázszolgáltató Zrt. közölte a Közbeszerzési Értesítőben.

A csekkes befizetések feldolgozása során a Posta kezeli a készpénzt, és utalja át a megadott bankszámlára. Évi 25 millió csekket kell feldolgozni, bár azok száma ettől 15 százalékkal kevesebb is lehet.

A postai kézbesítés ellenértéke 967 millió forint. Ebből 181 milliót tesz ki a budapesti és 786 milliót a vidéki kézbesítés. A küldemények éves darabszáma 4,8 millió, de ez 15 százalékkal akár több, vagy kevesebb is lehet.

Mindkét szerződést január 11-én kötötte meg az ajánlatkérő a nyertessel.HOZZÁSZÓLÁSOK