Az MKB Bank reorganizációjának újabb állomásaként 2015 márciusától Katona Ildikó tölti be az üzleti vezérigazgató-helyettesi pozíciót, aki tizenegy éve irányítja a privátbanki üzletágat - adta hírül a pénzintézet.

A bankár a Külkereskedelmi Főiskolán és a Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. Pályáját 1996-ban az MKB Banknál kezdte, vállalatfinanszírozási területen, ahol végigjárta a ranglétra valamennyi fokát. Később tőzsdei szakvizsgát tett, határidős üzletkötői, valamint vagyon-, alap- és portfoliókezelői képesítést szerzett. Katona 2004 januárjában kapott megbízást az MKB Private Banking felépítésére, amelynek kezelt vagyona az induláskori 2,5 milliárdról mára 260 milliárd forintra emelkedett.

A mai bejelentés szerint a szakember az MKB Bank újjászervezéséhez szükséges átalakítási folyamatok harmadik kulcsszereplője: a közelmúltban a Flextronics International Kft. alelnök-igazgatói tisztségéről leköszönő Hetényi Márk érkezett pénzügyi és operációs vezérigazgató-helyettesként a bankba, őt megelőzően pedig Bakonyi András csatlakozott az MKB csapatához a wholesale üzletirányítás ügyvezető igazgatójaként, aki korábban a K&H Bank vállalati hálózatának helyettes vezetőjeként dolgozott.