A Stadler Székesfehérvár helyett Szolnokon épít gyárat

A Stadler nem Székesfehérváron, az Ikarus-gyár területén lévő ipari parkban, hanem Szolnokon építi fel vasúti kocsikat gyártó üzemét - jelentette az MTI.
NAPI Online, 2007. október 10. szerda, 16:32
Fotó:

A svájci Stadler-csoport Szolnokon építi fel alumínium vasúti kocsitesteket gyártó üzemét mintegy 10 milliárd forintos beruházással - jelentette be Kiss Péter kancelláriaminiszter szerdán azt követően, hogy megbeszélést folytatott Peter Spuhlerrel, a Stadler Rail Group elnök-vezérigazgatójával Budapesten. Kiss ezzel lényegében megerősítette a székesfehérvári önkormányzat korábbi értesülését.

A miniszter elmondta: a svájci befektető hosszú távon tervezi magyarországi jelenlétét, és beruházás révén induláskor több mint 100, a későbbiekben mintegy 400 új munkahelyet teremt.

Farkas Tamás, székesfehérvári polgármesteri kabinet munkatársa elmondta: az önkormányzat többször is tárgyalt a MÁV motorvonat tenderén győztes cég vezetésével, minden szükséges információt biztosított számára, s a visszajelzések mindig pozitívak voltak. Hozzátette: a beruházás helyszíneként a svájci cég által preferált - az Ikarus gyár területén levő ipari parkban, Széles Gábor érdekeltségéhez tartozó - terület vételára feltehetően nem volt versenyképes az üzem építésére kiválasztott Szolnok ajánlatával.

Tavaly decemberben Székesfehérváron mutatták be a MÁV Zrt. által a Stadler Rail Grouptól megrendelt 30 Flirt típusú elővárosi villamos motorvonat első szerelvényét is.

Farkas hozzátette: Székesfehérvár továbbra is nyitott a városba települni szándékozó vállalkozások előtt, s az önkormányzat folytatja a gazdasági élet szervezésére vonatkozó tudatos koordinációs tevékenységét.
Tájékoztatása szerint a városban újabb ezerrel nő a munkahelyek száma. A közelmúltban átadott Grundfos üzeméhez, valamint a folyamatosan fejlesztő Densóhoz a dolgozók egy részét már fel is vették.

HOZZÁSZÓLÁSOK