A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat szerint a kinevezés hat évre szól, bár az MNV vezérigazgatói munkaszerződését egy évre kötötték meg.

Az MNV Zrt. részvényesi jogainak gyakorlója, a pénzügyminiszter 2009. július 16. napjával nevezte ki az MNV Zrt. vezérigazgatójává Kamarás Miklóst, miután július 15-én rendkívüli felmondással menesztette a korábbi vezérigazgatót, Tátrai Miklóst - emlékeztetett az MTI.

Tátrai a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagja maradt, mert visszahívására nincs jogszabályi lehetőség.

Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója a bejelentést követően felszólította Bajnai Gordon miniszterelnököt: kezdeményezze a köztársasági elnöknél Tátrai Miklós felmentését a vagyongazdálkodási tanácsban betöltött tisztségéből.

A szövetségi igazgató az MNV Zrt. volt vezetőjének munkaszerződését ismertetve elmondta, hogy Tátrai Miklós a cégtől bruttó havi 3,5 millió forintban részesült. Az alapbér mellé prémiumként annak 80 százalékát kapta meg, amit április 15-ig kifizettek neki.

Emellett évente 700 ezer forintos cafeteria juttatásban, ingyenes gépkocsihasználatban részesült és fizették telefonszámláját is.

Közölte, hogy Tátrai Miklós éves nettó jövedelme több mint 21 millió forint volt, illetve a Vagyongazdálkodási Tanács tagjaként havi nettó egymillió forintot kapott. Budai Gyula hozzátette, hogy Tátrai Miklós éves bruttó jövedelmének nyolcvan százaléka - amely prémiumként jár - 33 millió forint, vagyis az MNV Zrt. volt vezetője összesen 67 millió forintot kapott.