A válság ellenére is jól teljesít a K&H

A K&H lakossági piacon elért részesedése az elmúlt egy évben 1,3 százalékkal, 11,7 százalékra nőtt. Ezzel együtt a vállalati betéti piacon az előző év azonos időszakához képest 9,9 százalékról 10,5 százalékra tudta növelni részesedését.
NAPI, 2009. szeptember 3. csütörtök, 18:12

Marko Voljè, a K&H Csoport vezérigazgatója szerint a bank eredményei a válság ellenére is pozitív változást mutatnak. Az első félévben az adózási utáni eredmény 8,7 milliárd forintot tett ki. Jelenleg a bankszektorban elhelyezett lakossági betétek 81 százaléka a K&H betéteibe érkezett.
A K&H működési bevétele az előző év azonos időszakához képest 9 százalékkal, 38 milliárd forintra nőtt. A magánszemély szegmensben a lakossági betétek száma 42 százalékkal emelkedett és így meghaladta a 600 milliárd forintot, míg a vállalati szegmensben a K&H kis mértékben ugyan, de felülmúlta az előző év azonos időszakában mért eredményét. A vállalati betétek vonatkozásában 10,5 százalékra nőtt a bank piaci részesedése, míg a betétek volumene mintegy hét százalékkal nőtt a tavalyi év júniusához képest.
A K&H Biztosító nem-élet üzletágának nettó működési eredménye az idei év első félévében 51%-kal magasabb, mint az előző év azonos időszakában. Ezzel együtt a bank piaci részesedése a második negyedévre 3,8 százalékkal nőtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK