A vörös csillag ellen is harcot indít a kormány - mit szól ehhez a Heineken?

"Az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslatot nyújtott be Lázár János és Semjén Zsolt a parlamentben.
Domokos Erika, 2017. március 13. hétfő, 22:29
Fotó: Reuters

Az önkényuralmi jelképeknek kereskedelmi célból történő felhasználhatósága nem olyan jog, amely - a véleménynyilvánítás szabadságával ellentétben - magasabb rendű lenne az önkényuralmi jelképek tiltásához fűződő közérdeknél - idézi a törvényjavaslatot a Portfolio.hu.

Tilos lesz ezután Magyarországon horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet haszonszerzés céljából felhasználni, megjeleníteni vagy önkényuralmi jelképpel ellátott árut vagy szolgáltatást értékesíteni.

Aki önkényuralmi jelképet haszonszerzés céljából - az ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, az önkényuralmi jelképekhez kötődő történelmi eseményeket ábrázoló művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából történő felhasználás esetét kivéve - felhasznál, megjelenít vagy ilyen jelképpel ellátott árut vagy szolgáltatást értékesít,
ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - írja a portál a törvényjavaslatra hivatkozva.

A Heineken és az Igazi Csíki Sör romániai vitájában a magyar kormány az utóbbi mellé állt, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a támogatásáról biztosított azt a hódmezővásárhelyi kezdeményezést, amely bojkottra szólított fel a Heineken ellen - így felvetődik a lehetőség, hogy a most benyújtott törvényjavaslat ennek az ügynek a következménye.

A törvényjavaslat szerint ha egy kérelmező bizonyítani tudja, hogy az önkényuralmi jelkép használatához olyan magánérdek fűződik, amely nem sérti társadalmi csoportok érzékenységét, akkor - a kormány egyedi határozata alapján - továbbra is használhatná a jelképet - írja az MTI.

A törvényhely megteremti a fogyasztóvédelmi hatósági ellenőrzés lehetőségét a kereskedelmi forgalomban, szigorú bírság előírásával a vállalkozások bármely formája számára, amennyiben a törvényben foglaltakat megsértik.

A törvény a kihirdetés után 30 nappal lépne hatályba, ugyanakkor 2018. január 1-ig nem minősülne bűncselekménynek a horogkereszt, az SS-jelvény, a nyilaskereszt, a sarló-kalapácsot, az ötágú vörös csillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet felhasználni a kereskedelemben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2017.03.16 11:53

Az egész sörösdi egy orbitális hazugság. Semmilyen folyamatosság nincs cimke állításától eltérően a középkori sörfőzdével tehát hazugság. Nem is kézműves, ha csak az acéltartályok, a szivattyúk, a rozsdamentes csövek és a havi 80 ezer palack nem számít annak!
Ez a faszi valakinek a strómanja. Különben miért lenne annyira fontos a magyar kormánynak?
No persze a kormány hazudik, miért ne hazudna a pofánkba megint.
Éljen a Heineken sör minden változata, kit érdekel egy idegen ország sörfőzdéje, aki más lova hátán akar érvényesülni. Egyébként azt a sört nem tiltotta be senki, csak nevet kellett változtatni, ami egyáltalán nem lett volna nehéz.
De a magyar megmutatja, hogy nagyon hülye is tud lenni, persze nem mindenki!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

George Lukacs, 2017.03.16 08:36

A Kormány a Nemzeti Egység képviselője és letéteményese.

A Kormány a Csiki Sör székelységének ( hollandságának ) megsértése miatt a Magyar Nemzeten esett sérelmet akarja megbosszulni.

Aki Magyar a Magyar Kormánnyal tart. A magyar kormányt a Nemzet vezeti.

Nem a kormánynak van nemzete, a Nemzetnek vagy kormánya.

Ez a kétszeresen is Nemzeti Kormány neked akar jót, amikor a gonosz, bűnös és arrogáns nemzetközi tőkével szemben a gonosz, bűnös és arrogáns ( de nemzeti jelszavakkal dolgozó ) nemzetközi tőke mellé áll.

Nem érted a különbséget.

Mert nem látod, hogy a Székelységet védi a Kormány.

A Nemzetet.

A vörös csillag meg nálunk tiltott.

Európában nem.

A Nemzetet ez nem érdekli.

Harcol a Vörös Csillagos Brüsszel ellen - a demokrácia megvédéséért.

A Nemzet a Demokrácia, Magyarország A Demokratikus Állam - Európa piszkos, szennyes, vértől gőzölgő totalitariánus rendszereket tart életben önmagában.

Ez a Harc lesz a Végső - a Csiki Sör a Nemzeti Demokrácia jelképe.

Ha ezzel nem vagy tisztában, nem vagy a Nemzet része.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2017.03.15 20:15

@pastorius:
ráadásul nyilvánvaló a bukta, úgy látzik megirigyelték a felnak a koppanást a szembejövő falon a lengyelektől ....
(ahogy látom, minden eladót és pincért elítéltetnének, aki heinekent ad el ...elmentek az abszurdig..:DDD az már komolyabb, viszont nem új jelenség, hogy megint nem a versennyel, a minőséggel akarnak nyerni)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2017.03.15 20:11

szánalmas ez a mérhetetlen pitiánerség...ahogy egy haver söréhez törvényt gyártunk...meg aztán az ilyen személyre szabott törvénykezéssel lehet visszaszerezni a piac bizalmát..jaja, versenyképesség javítása, hát persze..
bohózat
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

acdc, 2017.03.15 19:59

Bontani kezdik a felszabadulási emlékművet?....ja nem ez csak cirkusz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html