A Matolcsy György unokatestvéréhez köthető VS.hu is ajánlatott tett az Origo.hu hírportálra, ismerte el a VS részéről Szilágyi Dániel az Mno.hu-nak. A Magyar Nemzet szerint a VS-t működtető New Wave Production Kft. tette a legjobb, négy-öt milliárd forint körüli ajánlatot a hírportálért, azonban az üzlet részleteiről nem árultak el részleteket.

Az Origó körül érdekes kormányközeli üzleti kör érdeklődéséről szóltak mostanában a hírek - jegyzi meg az Index. Szóba került, hogy a Terror Házát vezető Schmidt Mária a Heti Válasz mellett az Origót is megvenné, de a hírportál megvásárlásával hírbe hozták a fele részben Habony Árpád tulajdonában lévő Modern Media Group Zrt.-t is.

A kormányoldalhoz így-úgy köthető vevőjelöltek mellett az RTL Klub és luxemburgi anyacége, továbbá a Hírkereső tulajdonosa, Holló Gábor neve is felbukkant potenciális vevőként. Bejelentkezett a Brit Media nevű belga társaság is, ami a Klubrádió befektetőjeként bukkant fel szintén a közelmúltban. A Telekom régóta szeretne túladni az Origo-csoporton, mert veszteséges volt, az elmúlt öt évben négymilliárd forint deficitet hozott össze.