A Wizz Air az egyik legjobban növekvő cég

A Wizz Air tavaly több mint 12 millió utast szállított, ebből a magyar piacon 1,77 millió utast. A cégvezető szerint a magyar gyökerű cég európai szinten is kiemelkedően nőtt tavaly.
Diószegi József, 2013. január 8. kedd, 12:04
Fotó: Napi.hu

Tavaly több mint 12 millió utas választotta a Wizz Air-t - jelentette be a diszkont légitársaság, amelynek közlése szerint ez 12 százalékkal több, mint az előző évben. Csak Magyarországról 1,77 millió utas választotta a Wizz Airt. A légitársaság 2012-ben tovább növelte útvonalhálózatát, 203-ról 250-re emelte útvonalai számát, működését újabb országokra terjesztette ki, így most már 29 országba indít járatokat, köztük Grúziába, Izraelbe, Szlovéniába és Svájcba is. Az összesen 80 ezer járat átlagos kihasználtsága 85 százalék felett volt.
"A magas üzemanyagárak és az emelkedő adók ellenére a Wizz Air tovább növelte a keresletet alacsony árú szolgáltatásai iránt, mintegy 12 százalékkal. Ez az egyik legmagasabb növekedési érték az európai légiközlekedési ágazatban" - mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. " Folytatjuk tevékenységünk bővítését, 2013-ban újabb piacokra és repterekre terjesztjük ki útvonalhálózatunkat" - nyilatkozta Váradi József. A Wizz Air felkészülten várja a 2013-as évet, amikor még az eddiginél is több, 13,5 millió utas választja a légitársaságot.

HOZZÁSZÓLÁSOK