Akiknek megérte elkölteni 200 millió forintot

A kincsesbányai Vákuum Hőkezelő Kft. 216 millió forintos projekt keretében Magyarországon elsőként telepített olyan többfunkciós hőkezelő berendezést, amellyel alacsonyan ötvözött acélokat kezelnek az autóipar számára.
Dzindzisz Sztefan, 2017. július 8. szombat, 12:41
Fotó: Napi.hu

A társaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kapacitásnövelő projektet a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió és a magyar állam 108 millió forinttal támogatta.

A Codere típusú többfunkciós hőkezelő berendezés mellé kiépítették a szükséges 100 köbméteres hűtővíztározót, illetve fejlesztették az elektromos hálózatot.

Fábián László ügyvezető elmondta, a géppel képesek nagyobb mennyiségű, alacsonyan ötvözött acél hőkezelésére az autóiparban elfogadott minőségben. A piaci visszajelzések már igazolták is döntésük helyességét, a berendezés egyre több megkeresést, illetve új üzletet hoz a cég számára. (Mikor utazhatunk elektromos repülőkkel? - Itt az előrejelzés.)

A cégvezető megjegyezte, hogy a Svájcban gyártott, három egységből álló kemence bármikor könnyedén bővíthető, ehhez csak újabb modulokat kell beszerezniük.

A nyilvános cégadatok szerint az átlagosan 14 munkavállalót foglalkoztató Vákuum Hőkezelő Kft. 2015-ben a 256 millió forintos nettó árbevétel mellett 36,4 milliós adózott eredmény ért el, míg tavaly a 310 millió forintos nettó árbevétel 112 milliós adózott eredménnyel párosult.

A társaság az idei évre további növekedést vár, a következő években - elsősorban az új kemence révén - szeretnék megduplázni árbevételüket.

HOZZÁSZÓLÁSOK