Tízből négyen a főnök miatt mondtak fel

Magasabb fizetést, karrierlehetőséget szeretnének a magyar dolgozók. Sokan pedig a főnök miatt távoznak egy friss felmérés szerint.
Csernátony Csaba, 2019. október 23. szerda, 13:55
Fotó: Getty Images

A magyar álláskeresők jelentős része az alacsony fizetés miatt mondott fel az előző munkahelyén és több mint 80 százalékuk számára pedig a fejlődési lehetőség a legfontosabb a leendő munkahelyen - derült ki a "Szerethető munkahelyek" versenyt szervező DreamJo.bs állásportál nem reprezentatív, több mint ötszáz alkalmazott megkérdezésével készült online felméréséből.

A hazai aktív és passzív álláskeresők 42,5 százaléka az alacsony fizetés miatt hagyta ott a legutóbbi munkahelyét, a második és a harmadik felmondási ok a fejlődési lehetőség hiánya és a főnökkel való elégedetlenség volt, mindkét tábor aránya 36 százalékos.

Az is kiderül az eredményekből, hogy az érintettek 64 százaléka nem elégedett a jelenlegi fizetésével. A megkérdezettek legnagyobb része, közel fele 10-25 százalékos fizetésemeléssel már kibékülne, a harmaduknak viszont ez sem lenne elég, ők 25-50 százalékkal magasabb bért szeretnének.

A fizetésemelésre "pályázók" 83 százaléka szeretne félretenni a fizetéséből, ezért kérne többet, 38 százalékuknak pedig a mindennapi élethez kell a nagyobb összeg. A válaszadók harmada hiteltörlesztésre, illetve utazásra, szórakozásra költené a magasabb fizetését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.10.24 07:01

Itt a munkavállalók jó része dolgozni sem akar csak fizetést kapni. Aki pedig dolgozgat annak a munkája annyit is ér. Mindkettő konfliktusokhoz vezet hiszen a főnök viszi el a balhét. A mamahotelben lakó munkavállalók könnyen ugrálnak egyik helyről a másikra, vagy az otthoni semmitevésből a munkahelyi semmitevésbe függetlenül attól hogy "csak" operátor vagy pedig diplomás. Jól látszik a generációs hozzáállás béli probléma azon hogy sok kiváló vállalkozást nem akarnak átvenni a kiöregedő szülőktől a gyerekek. Inkább el líg lóg itt ott úgyis megörökli a vagyont és úgy képzeli élete végéig jól megél a szülők vagyonából. Nem beszélve azokról akik a mutyi és az ismeretség útján lettek valakik mert bőven van belőlük mostanság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hegedusgabor01, 2019.10.24 01:51

@laci_52: ...."nem tetszik valami, el lehet menni" -mintha Orbán Viktor miniszterelnök úr is mondta volna ezt néhány évvel ezelőtt! Azt hiszem akkortájt mikor a munkatörvénykönyvét módosították és zsörtölődtek az emberek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2019.10.23 21:12

A hülye főnök miatt valóban mielőbb fel kell mondani, állandó stresszben nem lehet normálisan dolgozni. Ma már mindenkinek jó lehetőségei vannak új munkahelyet találni akár több pénzért is. A "nem kötelező itt dolgozni, ha nem tetszik valami, el lehet menni" stílusú főnökök(még ma is sokan vannak!) ideje hálistennek szép lassan lejár.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html