Amatőr hiba miatt veszti el Simicska a TV2-t?

Újabb témában kényszerítik visszavonulásra Simicska Lajost a TV2-ért folytatott több hónapos háborúban. A cégbíróság pénteki végzésében kimondta: nem jegyzi be Simicska üzlettársa, Fonyó Károly tulajdonjogát. Az indoklás: nem jelezték időben, hogy megsértették a jogaikat - írta a Népszabadság.
Napi.hu, 2016. január 26. kedd, 08:45
Fotó: Napi.hu

Elutasította a Megapolis Media Zrt. kérelmét január 22-én a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága. Az indoklás szerint a vagyonkezelő részvénytársaság az október közepe óta folyó eljárás, jogi vita során nem tudta egyértelműen bizonyítani, hogy jogában áll a nevére venni a tévétársaságot. A Megapolis Fonyó Károly cége: Fonyó az Orbán Viktorral egy éve szembefordult milliárdos, Simicska Lajos üzlettársa, médiaügyekben a jobbkeze - írta a lap.

A cégbíróság tízoldalas végzésé­ben hosszan taglalta, milyen bizonyító erejű dokumentumokra lenne szükség ahhoz, hogy Fonyó kérését el lehessen fogadni. Bár a végzés egy szikár jogi szöveg, kiolvasható belőle az eljáró bíró kritikája. Vágó Imre szóvá tette ugyanis, hogy Fonyóék­ nem léptek időben: ha a TV2 mögötti cégháló 2014-es átszabásakor pereltek volna, akkor most a cégbíróságnak is lenne kapaszkodója az ügyben, e nélkül a bíró szerint tehetetlen - olvasható a lapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2016.01.26 10:38

Ha hiba , akkor bünhődés jár
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html