Átalakulás előtt a magyar Siemens is

A 2007. szeptember 30-án véget ért üzleti évben a Siemens Nemzeti Vállalat (a Siemens Zrt. és a Siemens Investor Kft.) forgalma 57,8 milliárd forintról 73,7 milliárd forintra emelkedett, ez 28 százalékos növekedés. A társaság adózás utáni eredménye 1,9 milliárd forint volt.
NAPI Online, 2007. december 4. kedd, 11:08
Fotó:

Szentkuti László, a Siemens Zrt. vezérigazgatója szerint a további üzleti sikerek elérésének egyik meghatározó előfeltétele a múlt lezárása. Ezt segítette az APEH 2006. június-2007. február között lefolytatott vizsgálata, amely a 2002-2005 közötti négy üzleti évet tekintette át.

A vitatott szerződésekre vonatkozóan késedelmi kamattal és adóbírsággal együtt 507,5 millió forint adóhiányt állapítottak meg, amit a Siemens 2007 áprilisában teljes egészében befizetett. A nemzetközi szervezetnél folytatódnak a belső vizsgálatok, erre a Siemens AG egy független amerikai ügyvédi irodát kért fel, amely már felvette a kapcsolatot a Siemens Zrt. vezetésével is. A feladat a múlt hibáinak feltárásával és a szabályzó rendszer változtatásával a legmagasabb etikai szintű üzleti folyamatok biztosítása a Siemens szervezetében világszerte.

A magyar Siemens-csoport felépítését is érinti a német anyavállalat elnök-vezérigazgatója, Peter Löscher által a közelmúltban bejelentett szervezeti átalakulás. Ennek lényege, hogy 2008. január 1-jétől a Siemens AG tevékenységeit három szektorba - ipar, energia és egészségügy - szervezik át. A magyarországi szervezeti felépítés várhatóan követi az anyavállalat struktúráját.

HOZZÁSZÓLÁSOK