Átverte ügyfeleit a Főtáv - állítja az MN

Beperelte a Főtáv követelésbehajtó cége a távhőszolgáltató egyik ügyfelét, aki azt állítja, hogy a távhőszolgáltató 2006-tól kezdve olyan költségeket terhelt a felhasználókra, amelyeket nem lett volna joga kifizettetni.
NAPI, 2013. március 18. hétfő, 09:13
Fotó: Napi.hu

Kocsis Csaba tudatosan tagadta meg távhőszámlái kifizetését, mert álláspontja szerint a Főtáv 2006-tól indokolatlanul kezdte emelni árait. A Főtáv követelésbehajtó cége beperelte a mulasztásáért, az ügyet ma kezdi tárgyalni a bíróság - írta a Magyar Nemzet. A távhőszolgáltatás átlagos díja 2008-ban 82 százalékkal haladta meg a 2004-es szintet, ezen belül a Főtáv díjai megduplázódtak. Az Állami Számvevőszék is azt állította, hogy a fővárosi távhőszolgáltató áremelése 250 ezer ingatlan esetében indokolatlan volt.

Az ÁSZ 2009-es jelentése szerint a Főtáv a közszolgáltatásokhoz nem közvetlenül kapcsolódó kiadásokat is elszámolt. Beépítette például díjaiba az új fogyasztók bekötésének költségeit, az alapítványi támogatásokra és az üzleti ajándékokra kifizetett összegeket. A vezetők prémiuma egy ideig fix összegként szerepelt a kiadások között, úgy, hogy nem volt pluszteljesítményhez kötve. Az ÁSZ szerint a Főpolgármesteri Hivatal távhőszámlái 2006-tól nem fedezték a költségeket, a különbséget szintén ráterhelték a szolgáltató többi fogyasztójára. Az MN konklúziója szerint a Főtáv követeléskezelője vitatható összegeket akar behajtani a nem fizető fogyasztókon, amelyeket megkérdőjelezhető hitelességű okiratokkal támaszt alá. A távhőszolgáltatót nem keresték meg a cikk szerzői.

HOZZÁSZÓLÁSOK