Közel hárommilliárdot költenek a Tiszára

A békési székhelyű Békés Drén Környezetvédelmi, Víz- és Mélyépítési Kft. 2 milliárd 831 millió forinttal nyerte az alsó tiszai hullámtér rendezésének tervezésére és kivitelezésére kiírt tendert.
Németh Géza, 2018. augusztus 15. szerda, 06:20
Fotó: MTI Fotó

A nyílt közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A munka becsült ellenértéke 2 milliárd 894 millió forint volt.

A feladatok közé tartozik az Alsó-Tiszán a partbiztosítások megépítése, továbbá a ferencszállási kanyarulat rendezése is.  A tervezett beavatkozások a Tisza-völgyi árvízvédelmi rendszer fejlesztésének keretében valósulnak meg, finanszírozója az uniós  Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP).

A nyertessel július 27-én írta alá a szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a tiszakécskei Magyar Vakond Kft., az üllői Hazai Építőgép Társulás Kft. és a szolnoki KÖTIVIÉP'B Közép- Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. is. A nyertes cég két magánszemély (férj s feleség) tulajdonában áll, a tavalyi nettó árbevétele 3 milliárd 635 millió, míg az adózás előtti eredménye 41,7 millió forint volt.


HOZZÁSZÓLÁSOK