Legördült az első SUV a győri Audi szalagjáról

Az Audi Q3 második generációjának első modellje ma gördült le a gyártósorról az Audi Hungariánál. Ez az első Győrben készült prémium kompakt városi terepjáró. Az Audi négy motorizáltsági változatban szállítja az új Q3-at, három benzines és egy dízel verzióban, kombinálva elsőkerék- vagy quattro-meghajtással.
K. Kiss Gergely, 2018. augusztus 28. kedd, 14:22
Fotó: Napi.hu

Az új, sportos, második generációs Audi Q3 gyártásához egy 80 ezer négyzetméteres, új karosszériaüzem létesült, ahova 700 új robotot telepítettek. A gyártócsarnokot másfél év leforgása alatt építették fel, ami rekordidőnek számít. Több mint 1 000 munkatársat oktattak az elmúlt másfél évben az Audi Q3 gyártásához szükséges ismeretekre. Ebből a célból az Audi Hungaria oktatóközpontjában új, innovatív robotcellákat helyeztek üzembe - olvasható a társaság közleményében.

Az Audi Q3 az ötödik győri modell. A SUV az Audi A3 Limousine-nal és Cabriolet-val, valamint az Audi TT Coupé-val és Roadsterrel közös gyártósoron készül, így Győr rendelkezik az egyik legrugalmasabb szereldei gyártószalaggal az Audi-konszernen belül.

Az Audi Hungaria éves gyártási kapacitása 160 ezer jármű, így a négykarikás vállalat Magyarország egyik legnagyobb autógyártója. A járműgyártás jelenleg mintegy 4 500 munkatársat foglalkoztat, összesen több mint 12 500 ember dolgozik a vállalatnál.

Címlapkép forrása: Audi Hungaria Zrt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.08.28 14:33

Ez egy szuper autó. Nagy sikerre számíthat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html