Autóipari cég épít üzemet Dorogon

Járműipari alkatrészgyártó üzemet épít a francia GMD-csoport Dorogon 14,5 milliárd forint beruházással, amelyhez a kormány 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújtott - közölte a külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatójára hivatkozva az MTI.
Szabó Dániel, 2019. március 7. csütörtök, 11:52
Fotó: Getty Images - Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto.

A beruházás 240 új munkahelyet teremt, a gyárban a legmodernebb gépekkel, robotizált technológiákkal fogják előállítani az alkatrészeket - állította Szijjártó Péter.

A magyar gazdaság dimenzióváltásához ilyen beruházások kellenek, a siker alapja a legmodernebb technológiai színvonal alkalmazása - mondta a miniszter, aki szerint a beruházásért jelentős volt a verseny. A GMD-csoport leányvállalataival a világ 14 országában van jelen, azokba is vihette volna az új gyárat.

A francia tulajdonú vállalat magyar kirendeltségét 1999-ben alapították meg Oroszlányon, a gyártást 2000-ben kezdte meg. Eleinte technológiai cégeket szolgáltak ki, mint a HP és a Lexmark, azonban a GMD az autóipar számára is beindította a gyártást.


HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.03.07 18:36

Sok-sok milliárd segílyt a szegíny multiknak az adónkból! Ők az új rászorulók, nehogy mán íhen hajjanak itt nállunk, szegíny multik!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atyus45, 2019.03.07 13:03

Baszdki.könnyű az általunk megtermelt és adózott pénzből nagyvonalúan osztogatni.Adjon a sajátjából meg a Mészároiéból.Ja az is az övé.Nincs a világon még egy ilyen mocsok alak aki ennyit harácsolt össze mint orsos.Az egyes Afrikai urak nem harácsoltak össze annyit mint ő.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html