Autózik szombat este? Nem tud majd matricát venni

Szombat estétől vasárnap reggelig, azaz május 4-én 20 órától május 5-én reggel 8 óráig a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. informatikai rendszerfejlesztést hajt végre, így átmenetileg nem lesznek elérhetők az útdíjfizetési szolgáltatások - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ).
Domokos Erika, 2019. május 2. csütörtök, 16:16
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A tervezett karbantartás az autópálya matricával, a viszonylati jeggyel közlekedő és a fedélzeti eszközt használó ügyfeleket egyaránt érinti.

Ebben az időszakban többek között nem lehet majd vásárlást kezdeményezni, egyenleget feltölteni, korlátozottan működik majd az ügyfélszolgálat, így a pótdíjügyintézés is szünetel. A fedélzeti eszközzel közlekedők útdíjbevallásait, megfelelő egyenleg esetén, a karbantartást követően befogadják.

A NÚSZ felhívja a figyelmet arra, hogy a fizetős útszakaszokat a karbantartás ideje alatt sem lehet ingyenesen igénybe venni. Az úthasználati jogosultságot (e-matrica, e-útdíj) érdemes a karbantartási időszakot megelőzően, előre megváltani az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a hu-go.hu weboldalakon, a NÚSZ ügyfélszolgálati irodáiban vagy viszonteladó partnereinél - írták a közleményükben.

HOZZÁSZÓLÁSOK