Autózik? Listázzák a legális szervizeket

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) 2016 januárjától közzéteszi a bejelentett járműjavító szervizek listáját, ezzel segítve a gépjárművek üzembentartóit a tájékozódásban - mondta Mikulás Róbert, az NKH Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal Jármű Módszertani Főosztályának vezetője az M1-en.
Inforádió, MTI, 2015. november 9. hétfő, 22:30
Fotó: Reuters

A főosztályvezető elmondta: a szakszervizként működő egységek megbízhatóak, de sok az illegálisan járműjavítást végző szerviz, és ez közlekedésbiztonsági problémákat is felvet. Mint ismertette, Magyarországon 12-13 ezer bejelentett járműjavító van, a nem legálisan tevékenykedők nincsenek a hatóság látókörében, így nehéz megbecsülni a számukat.

Mikulás Róbert kifejtette, hogy a szerviz tevékenységét be kell jelenteni a közlekedési hatóságnál, amely megvizsgálja, hogy az megfelel-e minden, a vonatkozó jogszabályban rögzített feltételnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2015.11.10 08:13

A cikkhez csak annyit, hogy akinek csak egy icipici sutnivaloja van, az konnyen kiszurja, hogy melyik szerviz mukodik legalisan. Peldaul a lakotelep sullyesztett garazsaban ganyolo "szaki" valoszinusithetoen nem az, ahogy a falusi kertes haz hatso udvaran se regisztralt markaszerviz szokott mukodni :)

Ettol fuggetlenul azok kozott is vannak igen jo szerelok, nem a regisztraciotol fugg, hogy az elkeszult auto biztonsagos -e.
( lattam olyan 1 eves Opelt, amire forditva raktak fel az egyik hatso gumit a vaci uti Opel markaszerviz muhelyeben )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Rodent, 2015.11.10 08:09

@kasi: Te tenyleg irdatlan hulye lehetsz, ha a markaszerviz oradijanal dragabb maszekhoz mentel :D

En soha nem vittem markaszervizbe egyik automat sem, megis mindegyik biztonsagos volt es korrekt aron szereltek. A mostani kocsimat amikor olajcserere vittem, beszeltem a szerviz tulajaval es o szolt elore, hogy hol vegyem meg az olajat, mert ok dragabban adjak.
Persze a tok hulyeket hamar felismerik mindenhol, ha meg meg nagy pofaval okoskodsz is, akkor nem csoda hogy vastagabban fog a toll a szamlazasnal.

Markaszervizbol nekem eleg volt annyi, amikor a Wallisnal tobb mint 20e -et kertek havertol mert kicsereltek a Roverjan az elso ablaktorloket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kasi, 2015.11.10 07:51

Ez egy nagyon jó hír.
Engem már háromszor is csőbe húztak magán műhelyeket fenntartó szerelők.
Végre észbekaptam, és visszamentem a máérkaszervízbe,ahol kiderült, hogy olcsóbban és garanciával, jó minőségben javítják meg a gépkocsit. Azóta biztonságos a járművem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html