Az állam építtet utat az új Pick szalámigyárhoz

Az ÚT-TESZT Mérnöki és Szolgáltató Kft. tervezheti a szegedi új Pick feldolgozóüzemhez az utat, nettó 108 millió forintért. A becsült ellenérték 140 millió forint volt. Sokan pályáztak a munkára.
Németh Géza, 2020. április 1. szerda, 06:41
Fotó: Napi.hu

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A tervezés a következő részekből áll:

  • az 5-ös számú főút 2x2 forgalmi sávra történő bővítése mintegy 2 kilométer hosszúságban (az M43-as autópálya csomópontja és az ELI Lézerkutató csomópontja között), a szakasz közvilágításának kiépítésével (csomópont építése a feldolgozóüzem bejáratához kapcsolódóan az 5-ös számú főúton)
  • az 502-es számú főúttól az épülő Pick feldolgozóüzemhez tartozó NKM elektromos alállomáshoz vezető út, valamint
  • a kapcsolódó létesítményként kerékpárút építésének előkészítése az 5-ös számú főút mellett, az 502-es számú főúti csomópont és a Pick feldolgozóüzem között.

A nyertessel március 23-án kötött szerződést a NIF.

Indult még a tenderen a RODEN Mérnöki Iroda Kft., a Speciálterv Építőmérnöki Kft., a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. és a Pannonway Építő Kft. is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.04.01 09:06

Olyan szép olyat olvasni, hogy a rohadék fifeszqrmány a leggazdagabbakra költi a pénzt, miközben eü béremelésre azt hazudja, hogy nincs rá.
Erre volt.
A népnek nem épül út, pedig ők dolgozzák meg az adót.
Qrvaország.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

acdc, 2020.04.01 06:59

Meglévő út mellé nem lehetett volna építeni csányiéknak ezt a sz@rt, túl egyszerű lett volna?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html