Az ország valódi problémáival kellene foglalkozni - reagáltak a pártok Orbán beszédére

Orbán Viktor miniszterelnök "évtizedes harca semmi másról nem szól, minthogy az állandó fenyegetettség érzését keltve saját, diktatórikus hatalma alá terelje a magyarokat" - írta az MTI szerint Gyurcsány Ferenc, a DK pártelnöke a közösségi oldalán.
Domokos Erika, 2019. július 27. szombat, 15:25
Fotó: Getty Images

Orbán Viktor miniszterelnök vagy hazudik, vagy nem érti a világot, amikor azt állítja, hogy az vagy keresztény, vagy liberális - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője, Gréczy Zsolt sajtótájélkoztatón, aki a kormányfő tusványosi beszédére reagált. Orbán vélekedésével ellentétben "az egyéni szabadság és a nemzet megmaradása, Európa megerősítése" nem állnak szemben egymással.

Liberális demokráciát működtetni annyit jelent, elfogadom, hogy bárki dönthet a saját sorsáról, szokásairól, érzéseiről, meggyőződéséről, hitéről. A liberális jogállam tiszteli és erősíti a nemzetek összetartozását, nem lebontani, hanem erősíteni kívánja a nemzetek közös Európáját - mondta az ellenzéki politikus.

Gréczy Zsolt szerint Orbán Viktor évtizedes harca a saját maga által kreált ellenségeivel, nem szól másról, minthogy az állandó fenyegetettség érzését keltse a magyarokban, hogy diktatórikus hatalmát kiteljesítse - írta az MTI.

Jobbik: a magyarokat az EU egyik legszegényebb nemzetévé tette

A miniszterelnök elmúlt 9 évét tökéletesen jellemzi az, hogy szerinte az egyik kezében kőműveskanál volt, a másikban meg kard. A baj az, hogy mindkettőt a nemzet ellen fordította: a magyarokat elszigetelte Európában, és hátba is szúrta. Európában belerúgott a saját szövetségeseibe is, csak azért, hogy itthon szabadságharcost játszhasson, közben visszavezette Magyarországot az oroszok ölelésébe, ahonnan 30 éve szabadulni akartunk - írta közleményében a Jobbik.

A magyarokat az Európai Unió egyik legszegényebb nemzetévé tette, béremelés helyett pedig most már százezres nagyságrendben telepít be gazdasági bevándorlókat az elüldözött magyarok helyére. Azok a honfitársaink pedig, akik itt maradnak, jó eséllyel a szétvert egészségügy áldozatai lesznek, ahol évente 24 ezer ember hal meg a nem megfelelő ellátás miatt. Orbán Viktor strómanok ura, akit csak a saját hatalmi tébolya érdekel, és ennek oltárán kész feláldozni Magyarországot is - írta közleményében Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője.

Karácsony: Budapest a változtatást választja

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint Budapest az őszi önkormányzati voksoláson Orbán Viktor miniszterelnök "lejárt és unalmas szlogenjei" helyett a szabadságot és a változást választja majd - írta az MTI. A politikus a kormányfői beszéd legfontosabb körülményének azt nevezte, hogy abban nem volt szó a klímaváltozásról, a "mindannyiunkat fenyegető legnagyobb veszélyről, arról, amiről az egész világ beszél". A klímaváltozás, a hőhullámok, a légszennyezettség már emberéleteket követel Magyarországon, Budapesten is. Zugló polgármestere kitért arra is, hogy az "állandó orbáni harcoskodás" önzéssel, áldozatokkal és rombolással jár. Orbán Viktor az illiberális állam fogalmát akkor töltötte meg tartalommal, amikor "szétverte a liberális demokrácia értékeit, úgyis mint jogállam, jog- és esélyegyenlőség, független igazságszolgáltatás, tisztességes választás".

Ujhelyi: Orbán harcot hirdetett a szociális Európával szemben

Semmi más nem történt Tusnádfürdőn, minthogy Orbán Viktor - a Liberális Internacionálé korábbi alelnöke - megpróbálta megindokolni, hogy miért épített ki az elmúlt években egy erőszakos, tolvaj maffiaállamot Magyarországon - írta Ujhelyi István
MSZP-s európai parlamenti képviselő Facebook oldalán. - Nem sikerült neki. Zavaros ideológiai magyarázata nem tudta elfedni családja és baráti köre elképesztő meggazdagodását, a hazai egészségügy életveszélyes állapotát, az oktatási rendszer tudatos leépítését, a nemzet érdekeinek piszkos pénzekért történő kiárusítását. Orbán Viktor világos harcot hirdetett az MSZP által képviselt szociális Európával szemben, vállaltan semmibe véve ezzel a dolgozó magyar emberek hétköznapi problémáit és személyes fizikai, valamint anyagi biztonságát - írta Ujhelyi.

Liberálisok: ijesztgetés helyet a problémákról kellene beszélni

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint Magyarország biztató pályáját Orbán Viktor miniszterelnök fenyegeti a legjobban, aki "továbbra is a bezárkózás, a lemaradás, a félelem és gyűlölet politikáját folytatja" - írta az ellenzéki párt az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Liberálisok szerint a miniszterelnök az ország valódi problémái helyett továbbra is a migrációval, a liberalizmussal, Soros Györggyel és az Európai Unióval ijesztgeti a magyarokat. Orbán nem beszél arról, hogy kormányának minden igyekezete ellenére tovább csökken Magyarország népessége, mert az emberek százezrével hagyják el az országot a Fidesz szabadságellenes politikája miatt. Magyarország függetlenségére és önállóságára "nem Európa, hanem Orbán és politikája jelenti az igazi veszélyt" - írták a Liberálisok.

LMP: Orbán nem foglalkozik a klímaváltozással

Kendernay János, az LMP társelnöke kifogásolta, hogy a miniszterelnök tusnádfürdői beszédében nem foglalkozott a klímaváltozással - írta az MTI. Várták, hogy a miniszterelnök szól majd erről a magyarok létét is súlyosan befolyásoló problémáról, de ő nem kívánt rá megoldást nyújtani, programot felvázolni. Az ellenzéki politikus szerint ez azt bizonyítja, hogy a miniszterelnök fél a jövő kihívásaitól, fél a következő 15 évtől.

Kendernay János kifogásolta továbbá, hogy Orbán Viktor a következő 15 évet saját sorsaként mutatta be, arról beszélt, mi várható az ő aktív politikai ciklusában ahelyett, hogy a nemzet jövőjével, sorsával foglalkozott volna. Orbán nem vesz tudomást a mélyszegénységben maradókról, az oktatástól és egészségügyi ellátástól elesőkről, valamint az országot az elmúlt 30 évben elhagyókról, mert szerinte ők nem a közösség javát szolgálják.

Az LMP társelnöke kijelentette: a nemzet fennmaradása érdekében ideje lenne a problémákra koncentrálni és olyan intézkedéseket bevezetni, amelyek "valamennyiünk érdekeit szolgálják határon innen és túl".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2019.07.28 14:20

Hülye szopó malacok !!!! Köhögjétek végre ki mi is az ország valódi problémái !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2019.07.28 13:50

@znojmo: attól még hogy töröd a magyart, nem ment fel a Világ Hülyéje, Orbán Szopómalaca cím alól.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

znojmo, 2019.07.28 12:11

@terabit:
"a jelenlegi ellenzék jelentős része, ami a 2000-es években a csőd szélére sodorta az országot, a hatalomvágya, dilettantizmusa miatt."

A magyar politikusok akiket OV. sztárol, háborúba millió ember halálába , az ország vagyonának elvesztésébe Trianonba hajszolta az országot.
A DK, a Momentum és az LEMP nem is létezett abban korszakban amire utalsz!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

toferi41@freemail.hu, 2019.07.28 11:21

A harcolni vágyóknak üzenem, hogy ne ijedjenek meg, mert Orbán szerint még legalább 15 évnyi harc áll előttünk.Attól sem kell a harcolóknak tartani, hogy nem tudjuk magunkat megvédeni mert szerinte már fizikailag is készen állunk a harcra.Egy problémát azért látok , hogy ebben a harcban a potenciális ellenfél nincs megjelölve, mert ugye a szomszédainkkal nem harcolunk,mert azokkal Szíj-gyártó szerint olyan jó viszonyba vagyunk, mint még sose .Mi nem akarunk elégtételt venni Trianonért, azok meg nem akarják lerohanni az országot, a többiek meg olyan távol vannak, hogy a "jelentős" haderő fejlesztés sem tesz alkalmassá minket egy távolabbi harcra, mert az a hadsereg ami most "védi" a hazát az nem egy biztonságos védelem!Ja, hogy a harcot a mi Viktorunk nem így értette, hanem a szájkarátét nevezte el harcnak, a s a visszaszólást nevezte haza megvédésének, azt igen tudjuk csinálni, csak annak nem sok értelme van, és lesz!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2019.07.28 11:09

Ki a fene figyel mit gajdolnak eme "pártok"?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html