Közleménye szerint az Aeroviva több ok miatt kényszerült megszüntetni a működését. Egyrészt csak feleannyi utas fizetett be a chartergépekkel szervezett utakra, mint amennyivel gazdaságosan működtetni lehetett volna a járatokat. Másrészt a chartergépeket üzemeltető Travel Service Kft. nem tudta beszerezni az útmegszakításokhoz szükséges engedélyeket, s erről csak pár nappal az első járat indulása előtt küldött értesítést. Harmadrészt pedig a társaság forgalma az utóbbi években jelentősen csökkent, így több száz millió forintos veszteséget halmozott fel. A társaság érvényes vagyoni biztosíték biztosítással rendelkezik, ezért az utasok felé a biztosító köteles helytállni - szereple a közleményben.

Az MTI korábbi híre szerint a BRFK eljárást indított az Aeroviva utazási iroda csődjével összefüggésben, okirattal való visszaélés és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

Az iroda előzőleg honlapján jelentette be, hogy december 20-tól megszünteti utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét. A kft. engedélyét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) visszavonta, és jogszabálysértés miatt törölte az utazási vállalkozók hatósági nyilvántartásából.