Az Allianz és az Uniqa biztosítja a GYSEV-et

A gépjárműbiztosításokat az Uniqa, míg az összes többi biztosítást az Allianz nyerte a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. tenderén. A díj 516 millió forint.
Németh Géza, 2016. október 25. kedd, 16:03
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben  megjelent tárgyalásos beszerzés eredménye több részből áll össze. Így a GYSEV Zrt. 88 milliárdos vagyonának biztosítását az Allianz nyerte, de a 36 milliárdos biztosítási értékű törésbiztosítást is ez a cég vitte el. Szintén az Allianz nyerte a felelősség-, az alkalmazotti csoportos élet- és baleset biztosítást, a külföldre utazók utazási-, illetve a vezető tisztségviselők felelősségbiztosítását is.

A 85 járműre szóló casco, valamint a 113 járműre szóló kötelező felelősségbiztosítás (kgfb) nyertese viszont az Uniqa lett.

A GYSEV CARGO Zrt. valamennyi biztosítását szintén az Allianz nyerte. Ide tartozik az egyedi fuvarozói felelősségbiztosítás, a szállítmányozói felelősségbiztosítás, továbbá  a raktárkészlet minden kockázatra kiterjedő (all risk) vagyonbiztosítása is. Ez utóbbi esetben a vagyontárgyak csúcsértéke 5,6 milliárd forint.HOZZÁSZÓLÁSOK