Az Allianz vezette csoport biztosíthatja a paksi atomerőművet

Az idei évre is az Allianz Hungária Zrt. vezette csoport nyerte az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. biztosítását, nettó 1 millió 280 ezer euró díjért - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
MTI, 2014. január 8. szerda, 14:10
Fotó: Napi.hu

A csoport további tagja a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt., a Generali-Providencia Zrt., a Groupama Garancia Biztosító Zrt., a HDI Versicherung AG Magyarországi Fióktelepe, valamint az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Az atomerőmű káreseményenként 100 millió SDR, illetve évente 125 millió SDR kártérítési limittel kérte a biztosítást a tavaly augusztusi kiírásban, az SDR szerdai árfolyama az IMF honlapján: 0,88 euró.

Az atomkár miatt érvényesített, megalapozott kárigények kamataira a limit 50 millió forint. Ugyanennyi a limitje a bíróság által az atomerőmű terhére, az atomkárral összefüggésben megállapított perköltségekre is.

A 2012-es és a tavalyi közbeszerzést is az Allianz Biztosító által képviselt csoport nyerte. A 2012-es díj 1 millió 170 ezer euró, míg a múlt évi biztosításé 1 millió 260 ezer euró volt.
A csoport tagjai korábban is a mostaniban szereplő biztosítók voltak.

HOZZÁSZÓLÁSOK