Az eddig ismertnél nagyobb leépítés jöhet a Rail Cargónál

Nem kerülhető el a sztrájk a Rail Cargo Hungarianál (RCH), az osztrák tulajdonos képviselője a csütörtöki konzultáción ugyanis nem vonta vissza a magyar leányvállalatánál korábban bejelentett csoportos létszámleépítést - közölte a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz).
MTI-Eco, 2010. november 4. csütörtök, 17:47
Fotó:

A VDSzSz közleménye szerint Friedrich Macher, a Rail Cargo Austria Igazgatóságának elnöke a konzultáción újabb elbocsátások tényét erősítette meg: az eddigi 610 munkahely megszüntetése helyett már összesen 929 fizikai és 80 szellemi munkakörben dolgozótól válna meg az RCH jövőre.

Ezzel újra bebizonyosodott - állítja a vasúti dolgozók reprezentatív érdekképviselete -, hogy a magyar leányvállalat vezetésének egyáltalán nincs beleszólása a létszámleépítésbe. (Ezt az RCH humánerőforrás igazgatója a legutóbbi, tulajdonos részvétele nélkül megtartott egyeztetésen be is ismerte.)

Ezért a VDSzSz felkészült a munkabeszüntetésre, és a sztrájkba hívó plakátok a napokban érkeznek meg a munkavállalókhoz szerte az országban - tudatja a szakszervezeti közlemény.

HOZZÁSZÓLÁSOK