Az FHB Jelzálogbank, valamint a többségi tulajdonában álló FHB Kereskedelmi Bank Zrt. szeptember 23-án vált az SZHISZ tagjává. Csatlakozásuk egyebek közt azért előnyös a szövetkezeti integráció számára, mert így elérhetővé vált számukra a saját jelzálog-hitelintézet, ami lehetővé teszi, hogy megfeleljenek a jelzáloghitel-finanszírozás megfelelési mutatónak (JMM).

A jelzálogbanknak az előző évi betétállomány (ebbe beletartozik a kötvények és a letéti jegyek állománya is) 0,06 százalékának megfelelő éves díjat kell fizetnie a Szövetkezeti Hitelintézetek Tőkefedezeti Közös Alapjába, ez adja egyetemleges felelősségvállalása fedezetét, emellett az alap rendkívüli befizetést is elrendelhet.

Az alapszabályba egyebek mellett beépült az is, hogy a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény (Szhitv.) alapján a testületi tagok megválasztásáról szóló döntéshez a Takarékbank igazgatóságának előzetes hozzájárulása szükséges. A számviteli törvény szerinti éves és közbenső beszámoló jóváhagyásához - ide nem értve az adózott eredmény felhasználásra vonatkozó döntést - szintén a Takarékbank előzetes jóváhagyása szükséges az Szhitv. alapján.