A kormány mai rendelete szerint a központi közigazgatás integrált üdültetési rendszerével összefüggő feladatokat április 30-ától az Erzsébet Szállodák, Táborok és Vendégházak Nonprofit Kft. (ESZTV) helyett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) háttérintézménye, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatala (KIH) látja el - derül ki a friss Magyar Közlönyből.

Az ESZTV az állami üdülőket, valamint két bölcsődét és egy óvodát üzemeltet, 2012 augusztusáig Human-Jövő 2000 Egészségmegőrző és Oktatási Nonprofit Kft. néven működött. A kezelésében lévő ingatlanok száma a megyei önkormányzatok állami adósságkonszolidációjával tovább nőtt. A cégadatok szerint több mint hetven telephelye van, például Fonyódon, Balatonöszödön, Tihanyban, Szarvason vagy Mátrafüreden. Az ESZTV részt vesz a kedvezményes üdültetést biztosító Erzsébet-program lebonyolításában is, ennek keretében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. több lépcsőben adott át ingatlanokat a társaságnak, 2013-ban 17 ingatlant, köztük a fonyódligeti gyerektábort.

A ESZTV tulajdonosa a KIM, jelenleg 363 dolgozót foglalkoztat, a nettó árbevétele 2012-ben 2,41 milliárd forintra nőtt az előző évi 1,17 milliárd forintról - derül ki a Céginfo.hu adataiból.