Az MKB-nél is szükség lehet leépítésekre

Az MKB Banknál még nem született végleges döntés a létszámcsökkentésről, de sor kerülhet létszámot is érintő intézkedésekre.
NAPI Online, 2009. február 16. hétfő, 12:31
Fotó:

Egyelőre azt vizsgáljuk, milyen módon, milyen eszközökkel kell reagálnunk a világpiaci helyzet, és ezzel párhuzamosan a magyarországi gazdasági környezet drasztikus romlása által kikényszerített változásokra - mondta az MTI-nek Csák Csongor, az MKB Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának szakterület-vezetője.

A fő tulajdonos, a BayernLB nagymértékű költségcsökkentési elvárásokat fogalmazott meg 2009-re az MKB Bankkal szemben - tette hozzá -, amelyek értelemszerűen kihatnak a bank anyagi- és emberi erőforrásainak felhasználására is. Az erre az évre megfogalmazott szigorú költségterv elkerülhetetlenné tette a banki költségstruktúra felülvizsgálatát, a szervezeti felépítés újragondolását. Mindezek fényében egyes banki szervezeti egységek tevékenységi köre módosulhat, feladatok, munkakörök szűnhetnek meg, és sor kerülhet a létszámot is érintő intézkedések megtételére.

BayernLB által tavaly decemberben elfogadott új üzleti modell kulcstényezői a hatékonyság számottevő javítása, valamint a költségszerkezet optimalizálása. Mindez a bankcsoport egészében több százmillió eurós megtakarítást jelent az adminisztratív kiadásokban a 2013-ig terjedő időszak során, ami több mint 5000 fős leépítéssel jár együtt - közölte Csák Csongor.

HOZZÁSZÓLÁSOK