Az RTL-é lett az RTL Klub

Az RTL Group a Magyar RTL Televízió Zrt. (RTL Klub) részvényeinek 31 százalékával növelte eddigi tulajdonrészét, egyben megvásárolta hét kábelcsatorna − Cool, Film+, Film+2, Reflektor, Prizma, Sorozat+, Muzsika TV − százszázalékos részesedését − jelentette be a médiacsoport.
Diószegi József, 2011. július 28. csütörtök, 20:01
Fotó:

A tranzakciót a média- és a versenyhatóságnak is jóvá kell hagynia.

A csoport a Rákosi Tamás vállalkozó tulajdonában lévő cég, az IKO Zrt. részedését szerezte meg, amelyre korábban a Class FM-et is tulajdonló − egykor Fellegi Tamás fejlesztési miniszter nevéhez köthető cég − Infocenter Zrt. is szemet vetett, de végül az üzlet meghiúsult.

Ez a tranzakció lehetőséget biztosít az RTL Group számára, hogy alkalmazza a más európai országokban már jól bevált stratégiáját a magyar piacon − nyilatkozta Andreas Rudas, az RTL Group közép- és kelet-európai régiójáért felelős elnökhelyettese, aki azt is hozzátette, hogy miközben irányításuk alá vonják zászlóshajójukat, az RTL Klubot, a kábelcsatornákkal együtt komplett csatornacsaládot építenek fel.

A folyamatosan szegmentálódó magyar televízióspiacon ennek az RTL-csoport számára kiemelkedő jelentősége van annak érdekében, hogy továbbra is Magyarország piacvezető televíziós vállalata maradhasson.

Az RTL-csoport tovább folytatja magyarországi együttműködését az IKO-cégekkel olyan nagy jelentőségű területeken, mint például a műsorgyártás, valamint Rákosi Tamás továbbra is tagja marad a Magyar RTL Zrt. igazgatóságának - közölte a társaság.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK