Az SZHISZ teljes igazgatósága lemondott

Július 7-én lemondtak tisztségükről a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai - mindezt a Szervezet 2016. július 8-án tartott közgyűlésén jelentették be az SZHISZ közleménye szerint. Az SZHISZ új tisztségviselőinek megválasztására a Szervezet július 18-ára összehívott közgyűlésén kerülhet sor. A SZHISZ mai közgyűlésén a tagok elfogadták az Integrációs Szervezet alapszabályának módosítását - írja a Portfolio.hu.
portfolio.hu, 2016. július 8. péntek, 17:01
Fotó: Napi.hu

Az Integrációs Szervezet július 1-jére összehívott, majd felfüggesztett, és július 8-án folytatódó közgyűlésének összehívására eredetileg azért került sor, mert az SZHISZ-nek 30 napon belül át kellett vezetnie alapszabályába az integrációs törvény 2016. június 9-i hatállyal történt módosításából eredő változásokat - olvasható a portálon.

Az SZHISZ mai közgyűlésén a tagok elfogadták az Integrációs Szervezet alapszabályának módosítását. Az alapszabályban átvezették az integrációs törvény módosításából eredő változásokat, mindemellett az SZHISZ igazgatóságának javaslatára - a felügyelettel való együttműködés kiszélesítése érdekében - az alapszabályban rögzítették, hogy a szervezet igazgatóságának ülésein a Magyar Nemzeti Bank képviselője állandó meghívottként, tanácskozási joggal vehet részt.

A mai közgyűlésen nem vettek napirendre személyi kérdéseket, a szervezet új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak megválasztására az SZHISZ július 18-ára összehívott közgyűlésén kerülhet sor. Az SZHISZ jelenlegi igazgatósága és felügyelőbizottsága az új tisztségviselők megválasztásáig folytatja munkáját.

A közgyűlésen felszólaló Bártfai-Mager Andrea postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, lezárult egy szakasz az integrációs folyamatban. Elmondta, hogy az integráció értékeire alapozva a jövő héttől stratégiaalkotó munka kezdődik a kormánybiztosságon, melynek során áttekintik azon területeket, amelyek nem megfelelően működnek, vagy további fejlesztésre szorulnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK