Az új gumifeldolgozó 15 milliárdért épül

Már több önkormányzat bejelentkezett a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó gumihulladékot hasznosító üzem befogadására. A Homatech Recycling Zrt. 15 milliárdos beruházást tervez.
Napi.hu, 2016. január 30. szombat, 20:20

A Homatech Recycling Zrt. megerősíti azokat a sajtóban megjelent híreket, hogy a tervezett gumihulladék-hasznosító üzemét nem Százhalombattán fogja megvalósítani - írta szombati közleményében a társaság. Az 50 munkahelyet teremtő, közel 15 milliárd forintos beruházási értékű, éves szinten nagyságrendileg 100 milliós helyi adót jelentő, világszínvonalú innovatív, különösen környezetbarát technológiával megvalósuló, kiemelt státuszú projekt előkészítési, tervezési munkái mindazonáltal tovább folynak.

Számos önkormányzat jelezte időközben, hogy készek a beruházás befogadására és biztosítani tudják a projekt megvalósításához szükséges támogatást - mind a helyszín, mind pedig a szükséges munkaerő tekintetében. Új helyszínről még nem döntött a beruházó - írják a közleményben.

A projekt megvalósításával kapcsolatos minden további döntést, beleértve a helyszín kiválasztását is, a tulajdonosok a Magyar Tudományos Akadémia vizsgálati eredményeinek rendelkezésre állása után fognak meghozni.

HOZZÁSZÓLÁSOK