Bajnai levelet írt a vállalkozóknak

A válság által legveszélyeztetettebb mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak írt levelet a gazdasági miniszter, hogy "összefoglalóan kapjanak tájékoztatást a rendelkezésükre álló pénzügyi és egyéb eszközökről, támogatásokról".
NAPI Online, 2009. február 13. péntek, 18:31
Fotó:

A válságot megállítani nem lehet, azonban hatásait képesek lehetünk mérsékelni - fogalmaz Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter. Az idei év meghatározó fontosságú lesz a magyar gazdaság és az egész ország további fejlődésének szempontjából a levél szerint.

A nemzetközi gazdasági válság Magyarországot, a magyar vállalkozásokat fokozottan sújtja - ismeri el a miniszter a munkavállalók több mint hetven százalékát foglalkoztató vállalkozások felé. A nemzetközi válság most ezeket a munkahelyeket és ezeket a vállalkozásokat sodorja veszélybe - teszi hozzá.

A levélben - amely a tárca közleménye szerint a minisztérium honlapján is megtalálható - azokat az eszközöket ismertetik, amelyeket a kormány az elmúlt hónapokban a vállalkozások érdekképviseleteivel együttműködve a hazai cégek számára kidolgozott és elérhetővé tett.

HOZZÁSZÓLÁSOK