Felfestettek pár biciklijelet, ennyiből letudták a 100 milliós bringaútépítést

Alig egy-két helyen javították ki az aszfalt hibáit, hogy aztán felfessék a kerékpársávot a kátyús útszélre Balinkán.
Szabó Dániel, 2019. július 6. szombat, 09:44
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel - Illusztráció.

Balinka tavaly nyert el egy 100 millió forintos támogatást fenntartható települési közlekedésfejlesztésre, ami közútépítés, új lámpák, és forgalomcsillapítás mellett Balinka kerékpárosbarát településsé formálását is tartalmazta, konkrétan Balinka és a Gaja-völgyi táborok összekötését kerékpáros nyommal 1400 méter hosszon - írja az Index, melynek egy olvasója küldött fotókat arról, hogyan történt meg a településen a kerékpárút-fejlesztés.

A közeli kempingből és odafelé festettek föl keréknyomot, a régen és most is gyalázatos állapotban lévő útra - összegezte az Index forrása a felújítást a fejér megyei településen, melyhez tartoztak olyan fejlesztések is, mint hogy az önkormányzat épülete előtt kicserélték az aszfaltot. A portál cikkében képeket is közöl a beruházásról.

Hasonlóan "gazdaságos" bringás fejlesztést produkáltak a Balatoni Bringakörnél is: ott egy-két utcában, ahol átmegy a szakasz aszfaltoztak, de a kifejezetten kerékpáros részeken maradtak a kátyús, hibás részek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sorathul, 2019.07.08 15:35

Ez mind szép és jó, de csak akkor érdekes, ha lesz valami következménye is a dolognak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ovodas, 2019.07.06 11:32

Aggodalomra semmi ok!
Debrecenben évek óta ezt csinálják.
Apént szépen lenyúlják.
Ilyenek az oligarchák.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html