Bankparadicsom lehet Kelet-Európa

Kelet-Közép-Európa "vonzó hosszú távú növekedést" kínál a bankok számára a Goldman Sachs Group (GS) szerint, miközben a befektetőket óvatosságra intik a régióval kapcsolatban a szakértők - írja a Bloomberg.
NAPI, 2010. március 5. péntek, 11:32
Fotó:

A makrogazdasági környezet és a bankpiac trendjei változatos képet mutatnak a régióban, ez pedig várhatóan középtávon nem is változik, ami egyrészt lehetőségeket teremt, másrészt viszont az eszközök megválogatására hívja fel a figyelmet - olvasható a szakértői jelentésben.

A Goldman "meggyőző vételi" minősítést adott az osztrák Erste Group Bank és az olasz Unicredit papírjainak, de vásárlásra ajánlja a KBC és a Societe Generale részvényeit is.

A középtávú lehetőségek szempontjából Lengyelország mutatja a legpozitívabb, míg a balti államok a legrosszabb képet, a hosszú távú bankpiaci kilátások alapján pedig Szlovákia és Csehország bankjai is az ajánlottak közé kerültek, a legkevésbé preferáltak pedig Szerbia, Lettország és Ukrajna.

A Goldman ezzel párhuzamosan semlegesről eladásira rontotta a balti államok legnagyobb hitelezőjeként ismert Swedbank részvényeinek minősítését.

HOZZÁSZÓLÁSOK